EquVici International AB

Agent and sales Europe

 

______________________

 

 

Förpackningar:

Kompeet 8kg

Kompeet 25kg

Pris i butik, ink. moms:

Kompeet 8kg - 1049:-

Kompeet 25kg - 2999:-

Dosering

Rekommenderad dosering för ponny:

50-200 g. per dag

Rekommenderad dosering för häst:

100-400 g. per dag

 

Kompeet - Naturlig energi för häst

Kompeet är en världssuccé inom prestationsfrämjande tillskott för hästar.

Hästen blir märkbart mer arbetsvillig och uthållig samt får snabbare återhämtning.

Kompeet

Under många år har det pratats mycket bland forskare och veterinärer i hästbranchen om användning av hög-fett, låg-stärkelse & socker-kost till häst.

De flesta är överens om att fett är det mest effektiva och energirika, men ändå skonsamma energi-tillskott man kan tillföra sin häst. Ett kilo olja innehåller ca 32MJ, det kan jämföras med t ex havre som innehåller ca 10MJ/kilo.

Grovfoder av utmärkt kvalité måste naturligtvis alltid utgöra stommen i en foderstat.

Forskning som bedrivits vid Virginia Polytechnic Institute, indikerar att hästar som utfodras med en fettrik kost reagerar mindre på tryck (en fettrik kost ger mjukare, smidigare och mer uthållig muskulatur) samt höga ljud och plötsliga visuella stimuli än hästar som står på en mer traditionell kolhydratrik kost.

Denna slutsats från en kontrollerad studie indikerar att ett ökat intag av fett och minskat intag av kolhydrater kan göra en stor skillnad i hur hästar agerar i situationer som kan tänkas framkalla nervösa reaktioner.

Ett problem med olja i dess ursprungliga form är att hästen bara kan utnyttja ca 20% av energin som finns tillgänglig, samt att hästen som saknar gallblåsa, bara kan spjälka och ta upp en mindre mängd olja åt gången utan att normal tarmfunktion störs.

Vi visar upp nästa generations energifoder/tillskott. Ett nytt och banbrytande sätt att fodra med "olja". Testat av The Hong Kong Jockey Club - Racing Laboratory (används av FEI och vid Olympiska Spel).

Kompeet från märket Innordic.

Kompeet är en världsnyhet på scenen för naturliga energitillskott för hästar, och har hittills gjort stor succé i bl a USA, Australien och Dubai.

Det återfinns även hos några av de största ryttarna samt trav & galopp-tränarna i världen (även några i Sverige, dressyr, hoppning, fälttävlan, trav & galopp)

Det rekommenderas av veterinärer utomlands, och sedan en tid tillbaka även i Sverige.

Kompeet består av en noga utvald mix av växtoljor, med specifik användning som fodertillskott för hästar i åtanke. Denna blandning av unika växtoljor har gått igenom en ny och mycket komplicerad vetenskaplig process som resulterar i en koncentrerad källa av fria fettsyror i en vattenlöslig form som gör det möjligt för hästen att omedelbart utnyttja 100% av de fettsyror och den energi som finns i oljan.

Några fördelar

- Extra energi utan ”hetta”

 

- Anmärkningsvärt höjd mjölksyratröskel

 

- Bättre uthållighet & snabb återhämtning från mjölksyraträning

 

- Utmärkt för hästar som befinner sig i farosonen för korsförlamning

 

- Exceptionellt högt närings & kalorivärde.

 

- Mindre stress på matsmältningssystemet.

 

- Inga kemikaliebaserade föreningar eller konstgjorda tillsatser.

 

- Stor fördel för seniorer och känsliga hästar.

 

- Står inte i konflikt med FEIs gällande regler.

 

- Garanterat GMO-fri.

Så fungerar det

Fettsyror innehåller flera gånger mer energi än både kolhydrater och protein, vilket gör fettsyror till det säkraste valet när man vill öka energin i hästens kost.

Stärkelse kan lätt påverka pH-värdet i hästens tarm mycket negativt när det ges i stora volymer – det kan bland annat resultera i t ex kolik, magsår eller fång.

Ökad mängd fett/fettsyror i kosten ger en bra möjlighet att drastiskt minska spannmålsgivan, eftersom fettsyror väl möter kraven för hästens energibehov. Forskning som gjorts bl a vid SLU - Sveriges Lantbruksuniversitet, har visat att fettsyror ofta ger bättre resultat när det gäller viktökning, bibehålla vikt, samt öka energi och uthållighet - men med avsevärt minskad risk för hästens hälsa.

Energin är mer tillgänglig för hästens ämnesomsättning i vattenlöslig form, vilket gör det möjligt för hästen att smälta produkten lätt och omedelbart utan att störa tarmfunktioner, eller orsaka ökad belsatning på levern samt transportera energi direkt till musklerna.

När hästen får sin Kompeetgiva ökar dess uthållighet. Tröskeln för mjölksyra höjs och risken för korsförlamning nära på elimineras. Dessa effekter är fördelar bland många andra som ökar hästens välbefinnande och främjar god hälsa.

Genom att tillföra fett i hästens kost, samt minska mängden stärkelse och socker stabiliseras hästens beteende eftersom den inte längre får "heta perioder” som kan påverka dess energinivå och beteende på ett oberäkneligt, negativt sätt.

© Wordrepublic - Jenny Carlsson

Produkten finns för hund

 

 

Instruktion:

 

Vi rekommenderar att man börjar med den högsta dosen - 1g per kg kroppsvikt/dag - och ger den i ca: två veckor.

 

Efter två veckor gör man en utvärdering och utgår vidare från resultatet man fått då.

Max. daglig dos: 1g per kg kroppsvikt (Exempel 300g för en häst på 300 kg.)

Hästar med lägre energibehov tilldelas mindre dos.

Ges ovanpå, eller blandat med, annat foder.

Kompeet är inte ett läkemedel.

Är du osäker på din hästs hälsa kontakta veterinär.

Fodertyp: Tillskottsfoder

Sammansättning:

Vegetabiliskt fett 99.5%

Vatten 0.5%

Hållbarhet:

18 månader efter tillverkningsdatum.

Förvaras torrt och ej i direkt solljus.

Contact

 

EquVici International AB

 

Mölndalsvägen 5

412 63 Göteborg

Sweden

 

Tel: +46 (0) 709 989 777

E-mail:equvici@equvici.com

 

 

 

 

All Rights Reserved © 2015 EquVici Int - Agent and Sales Europe